Аспиратори

АСПИРАТОРИТЕ EUROLUX СОЗДАВАТ ИДЕАЛНАТА АТМОСФЕРА ЗА ВАС И ВАШЕТО СЕМЕJСТВО. 

Што се смета за идеален квалитет што треба да ги поседува еден аспиратор?
Висока ефективност, тивок режим на работа, мала потреба од ресурси, современ дизајн, лесни за чистење и сервисирање и да се приспособени кон потребите на корисниците. Од што и да имате потреба Eurolux ќе ви ги достави. Секогаш се со неповторлив елегантен и посакуван дизајн, кој што се движи од традиционалниот до современиот стил, аспираторите ќе одговараат на стилот на кујната и вкусот на секој корисник.
Материалите се избрани помеѓу најскапите практични и издржливи, внимателно обработени до последен детал. Новите и подобри технологии, вградени во нив го претворуваат аспираторот во интелегентен апарат кој што е функционален и сигурен и го претвора престојот во кујната во вистински задоволство.


ТЕХНОЛОГИИ ВО СЛУЖБА НА КОМФОРТОТ 

МОТОРНА ГРУПА PRO

ПРО моторот е создаден за нај-престижните аспиратори, изработен целосно од метал за да гарантира максимална сигурност. Абсорбира 1000 кубни метри воздух за еден час со исклучително екоономично конзумирање на енергија, нивото на шум при нормални брзини на употреба не би ги вознемирил дури и читателите во библиотека.


МОТОРНА ГРУПА  HIP

Моторот ХИП е високо опремен двотурбински мотор од новота генерација на мотори со многу ниска потрошувачка на енергија.


ДИФУЗЕР HI-LO

Дифузерската направа ХИ-ЛО е со одлична комбинација меѓу високо експлоатирачки карактеристики и ниско ниво на звук. Има функција да го намалува звукот со 30%. 


ТИХА АСПИРАЦИJA С SILENT KIT

За подобро пригушување на звукот на внатрешмиот дел на аспираторот и поголем комфорт, Еуролукс го предлага системот Сајлент Кит составен од две перници и цилиндар од материјал за пригушување на звукот. Кај аспираторите со Изи Кјуб се постигнува дополнително намалување на звукот од 25 %.


EASY CUBE

Системот Изи Кјуб за полесно монтирање и одржување на исправноста на аспираторите Еуролукс го претвора сервисот, вадењето и ставањето на апаратот во лесна задача. Полесно се врши додавањето на исклучително корисните противзвучни перници како и вадењето на моторната група во случај на повреда, без да се бара демонтирање на целиот аспиратор.


ЕЛЕКТРОНИКА  ELN VARIO

Со посредство на електрониката ЕЛН ВАРИО, Eurolux представува комфорт и задоволство,
- на база на средениот обем на кујната се програмираат оптималните брзини на работа на апаратот,
- индикаторите за нечистотија на филтрите ви покажува кога точно им треба чистење,
- за максимална сигурност електрониката не предизвикува искри што означува безопасност дури и во истекувањето на плин,
- со притискање на само едно копче се постигнува максимална аспирација за да се задоволат специфичните во моментот барања и после 10 минути аспираторот се враќа автоматски на оптималната брзина,
- аспираторот може да се управува и со далечински управувач кој е на распо-лагање како додаток.


ЕЛЕКТРОНИКА COMFORT ELC

- Ја содржи  електрониката ELN и освен тоа копчето "Comfort"
- Копче  "Comfort".  Тој го претвора аспираторот во ефикасен уред за пречистување на воздухот 24 часа деноноќно при перфектна тишина од 28dB(A) и капацитет од 100m3/h.


ЕЛЕКТРОНИКА  SENSOR ELCS

-Ја содржи електрониката  ELC.
Сензор за миризба и пареа, кој го активира аспираторот автоматски и ја регулира брзината за оптимално пречистување.


ФИЛТРИТЕ НА АСПИРАТОРОТ

Филтрите го штитат моторот од маснотии, кои што се содржани во пареата при готвењето. Современите филтри се метални и лесни за одржување и чистењето може да се врши во машина за миење садови.


МЕТАЛО - КАСЕТНИ ФИЛТРИ / ФИЛТРИ BAFFLE

Филтрите Бафл, кои се целосно направени од инокс имаат својство да абсорбираат повеќе од 90% од масните честички што означува дека се работи за мотор кој е заштитен и подобро дејствува.